Troubleshooting: Site Issues & Bug Reports

User avatar
pedant
Admin
Posts: 1060
Joined: Fri Sep 29, 2017 4:35 am
Location: Chicago
Contact:

Mon Jun 10, 2019 1:47 am

i'm noticing that many of you have reset your passwords over the last couple days...

just because the site rarely logs you out doesn't mean that it will never happen. remember those passwords, friends! ;) :lol:
(but you can always reset your pw if you really do forget)
Sweetestdew
Vendor
Posts: 58
Joined: Thu Apr 11, 2019 10:33 pm
Location: Huang Shan, China
Contact:

Thu Mar 05, 2020 7:43 pm

I am having trouble sending messages out. They keep getting stuck in my outbox folder
User avatar
Bok
Vendor
Posts: 3723
Joined: Wed Oct 04, 2017 8:55 am
Location: Taiwan

Thu Mar 05, 2020 7:49 pm

Sweetestdew wrote:
Thu Mar 05, 2020 7:43 pm
I am having trouble sending messages out. They keep getting stuck in my outbox folder
That just mean that the recipient hasn't read them yet. Confusing, but that is how this system works :D
User avatar
pedant
Admin
Posts: 1060
Joined: Fri Sep 29, 2017 4:35 am
Location: Chicago
Contact:

Sat Mar 07, 2020 1:26 pm

yes, see viewtopic.php?t=386 for more tips
User avatar
debunix
Posts: 1133
Joined: Sat Oct 21, 2017 1:27 am
Location: Los Angeles, CA

Thu Jul 23, 2020 1:42 pm

I'm noticing that post-reply windows now automatically seem to have 'notify me when a reply is posted' checked automatically. I do not like having another set of e-mails to delete--the little bell upper right when I login is all the notice I need as I check the forum often.

Is there a setting in my profile I might accidentally have toggled that changed this behavior in the last couple of days?
User avatar
Victoria
Admin
Posts: 2315
Joined: Sat Sep 30, 2017 3:33 pm
Location: Santa Monica, CA
Contact:

Thu Jul 23, 2020 1:47 pm

debunix wrote:
Thu Jul 23, 2020 1:42 pm
I'm noticing that post-reply windows now automatically seem to have 'notify me when a reply is posted' checked automatically. I do not like having another set of e-mails to delete--the little bell upper right when I login is all the notice I need as I check the forum often.

Is there a setting in my profile I might accidentally have toggled that changed this behavior in the last couple of days?
You can control notifications in your User Control Panel, upper right of page under your name/User Control Panel/Board Preferences/ Edit notification options.

6A201E67-9117-442C-B7B1-4E848D44A830.png
6A201E67-9117-442C-B7B1-4E848D44A830.png (273.57 KiB) Viewed 857 times
User avatar
debunix
Posts: 1133
Joined: Sat Oct 21, 2017 1:27 am
Location: Los Angeles, CA

Thu Jul 23, 2020 2:09 pm

thanks. Probably a cat walking across the keyboard....
User avatar
pedant
Admin
Posts: 1060
Joined: Fri Sep 29, 2017 4:35 am
Location: Chicago
Contact:

Sun Nov 01, 2020 12:22 am

how would you all characterize the performance of the built in search?

i ask because i don't use it often, but when i tried to use it recently, i thought it was unbelievably slow.
i had some free time tonight to take a look at it, but now it's working fine for me. i can't reproduce the issue i had before.

please share your experiences with using it. if possible, share exactly what you searched for and when.
polezaivsani
Posts: 85
Joined: Sun Oct 06, 2019 4:43 pm
Location: Kaliningrad, RU

Sun Nov 01, 2020 2:14 am

@pedant, i have used search now and then and haven't noticed any sluggishness. Won't tell exactly, but i've been looking up on some clay types a while back and odd lookups on teas or producers and it's been pretty satisfying experience.
faj
Posts: 454
Joined: Mon Oct 14, 2019 6:45 am
Location: Quebec

Sun Nov 01, 2020 4:54 am

pedant wrote:
Sun Nov 01, 2020 12:22 am
how would you all characterize the performance of the built in search?

i ask because i don't use it often, but when i tried to use it recently, i thought it was unbelievably slow.
i had some free time tonight to take a look at it, but now it's working fine for me. i can't reproduce the issue i had before.
Funny you would say that... I use the search function quite often, and I did find it very slow. However, I was surprised at how very quickly it returned results recently, thinking something had changed, like some form of better indexing being used or the data being moved so SSD or cached in memory. Everything I try for now works fast (instantly, really) whereas in the past it would have taken, I don't know, maybe 10-20 seconds?
User avatar
Iizuki
Posts: 24
Joined: Wed Feb 12, 2020 12:23 am

Mon Nov 02, 2020 12:12 am

Yeah works practically instantly for me too. Maybe you just got unlucky with index just dropped out of cache or someting.
User avatar
debunix
Posts: 1133
Joined: Sat Oct 21, 2017 1:27 am
Location: Los Angeles, CA

Tue Nov 03, 2020 10:29 am

My only issue with search is the same that I have with so many search designs: not enough flexibility for a true boolean search.

It generally does what I ask it quite well. But I'd love to be able to search for (made up example)

[(puerh or pu-erh) + (YS or Yunnan) - (EOT OR essence) + post_by/debunix ]

to pull up an old post about a puerh I bought from Yunnan Sourcing, without getting a series of posts I wrote in a topic that was comparing a tea from YS to EOT, regardless of how I spelled/abbreviated the terms.

It's rarely a problem on a small forum like ours, but a huge PITA on bigger sites, where signal to noise ratios are so often very very low.
Post Reply